Managing Director NATM
05/12/2023
2 min
0

John Snyder treedt af als president en CEO na 30 jaar bij BCD Travel

05/12/2023
2 min
0

John Snyder treedt af als president en CEO na 30 jaar bij BCD Travel

BORON CEO (en voormalig BCD CFO) Stephan Baars wordt CEO en president per 1 juli 2023


UTRECHT, Nederland, 11 mei 2023 – Na meer dan 30 jaar bij het bedrijf zal BCD Travel president en chief executive officer John Snyder op 1 juli aftreden en zijn verantwoordelijkheden overdragen aan de huidige BORON CEO en voormalig BCD chief financial officer Stephan Baars.

"Na drie decennia te hebben gedaan waar ik van hou, zou er nooit een gemakkelijk moment zijn om afscheid te nemen, maar dit is het juiste moment", zegt Snyder. "Het was belangrijk voor mij om BCD na de pandemie eerst op weg te helpen naar herstel. We hebben een uitzonderlijke staat van dienst op het gebied van klantenbehoud en verkoopsucces; een bewijs van onze sterke prestaties en cultuur. We hebben ook onze teams opnieuw gepositioneerd om de beste reisoplossingen en klantenservice ter wereld te leveren. En we hebben een duidelijke koers voor onze volgende groeifase. Ik kan met het volste vertrouwen zeggen dat de beste dagen van BCD nog voor ons liggen."

Snyder, afkomstig uit Wisconsin, trad in 1992 in dienst bij het toenmalige WorldTravel Advisors. Onder zijn leiding volgden perioden van snelle groei, waaronder de overnames in Europa in 2006. Dit leidde tot de oprichting van het merk BCD Travel en zette het bedrijf wereldwijd als een toonaangevende zakenreisaanbieder op de kaart. In de jaren na de oprichting van BCD was Snyder verantwoordelijk voor overnames gericht op de behoeften van een groeiend klantenbestand. In 2013 en 2019 werd Snyder door de BTN Group benoemd tot de Top 25 Most Influential Business Travel Executives, vanwege zijn rol in de groei van BCD.

Gedurende zijn tijd als president en CEO hebben Snyder en BCD talrijke onderscheidingen ontvangen die de visie van het bedrijf weerspiegelen om ’s werelds meest vertrouwde, innovatieve en duurzame zakenreisorganisatie te worden. Zo heeft BCD sinds 2016 elk jaar de hoogste duurzaamheidsbeoordeling van EcoVadis ontvangen. In 2018 werd Snyder door Corporate Responsibility Magazine uitgeroepen tot "Responsible CEO of the Year". Hij is bijzonder trots dat BCD een recordaantal van 10 keer is verkozen tot "Most Admired TMC" door lezers van The Beat.

Snyder draagt de leiding van BCD over aan zijn jarenlange vriend en collega Baars, een transitie die past bij de cultuur van BCD.

"Onze bedrijfscultuur is zo sterk dat we ook wel liefkozend spreken van 'boemerang'-collega's - mensen die vertrekken voor andere carrièremogelijkheden maar terugkeren naar de BCD-familie vanwege onze waarden en de manier waarop we die naleven", aldus Snyder. "Stephan heeft bijna 14 jaar ervaring in de reisbranche en ik had het genoegen en voorrecht om nauw met hem samen te werken tijdens zijn 11-jarige periode als CFO van BCD. Stephan deelt mijn overtuiging dat klantgerichtheid de kern vormt van een succesvol bedrijf. Hij gelooft ook in het belang van mensen en innovatie, en in langdurige relaties met zakenpartners. Zijn staat van dienst bij het leiden van bedrijven door tijden van verandering en groei spreekt voor zijn vermogen om commerciële, operationele, technologische en centrale serviceteams op één lijn te brengen met gemeenschappelijke doelen."

"In de ruim dertig jaar bij BCD heeft John geweldig werk verricht waar ons bedrijf en de hele reisbranche baat bij hebben gehad", aldus Baars. "Ik ben vereerd om in zijn voetsporen te treden en voort te bouwen op dit grote succes. Net als John ben ik een 'mensenmens' en ik geloof dat het stimuleren en koesteren van een sterke bedrijfscultuur, gedreven door kernwaarden die succes op lange termijn bevorderen, misschien wel zijn grootste nalatenschap is."

Baars, opgegroeid in het Duitse Hannover, heeft drie decennia leidinggevende ervaring in de telecomsector, olie- en gaswinning, zakenreizen en investeringen. In 2013 werd hij benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van BCD Travel Duitsland, een rol die hij nog steeds vervult. In 2017 verliet Baars BCD om CEO te worden van BORON, de private investeringsmaatschappij van BCD-oprichter John Fentener van Vlissingen.

"Als oprichter ben ik John dankbaar voor zijn rol in het uitbouwen van BCD tot wat het nu is. Ik ben ervan overtuigd dat Stephan de juiste persoon is om ons familiebedrijf naar de volgende generatie te leiden", aldus van Vlissingen.


Reacties